Esittely

Infoa seurakunnasta ja vastuunkantajista

Mikä Vapaakirkko oikein on?

Suomen Vapaakirkko on Suomessa syntynyt herätysliike. Se on vaikuttanut maassamme jo yli 130 vuotta. Luterilaisen kirkon piiristä itsenäistynyt kirkkokunta vaikuttaa sadan seurakuntansa kautta ympäri maata. Lähetys- ja kehitysyhteistyöprojektit puolestaan ulottuvat eri puolille maailmaa. Lähimmäisiä palvellaan muun muassa monipuolisen diakoniatyön ja lapsi- ja nuorisotyön avulla.

Tampereen seurakunnan juuret

Tampereen, kuten koko maan vapaakirkollinen herätysliike syntyi toisaalta Suomen luterilaisen kirkon sisäisestä tilasta johtuen, toisaalta Ruotsista ja Brittein saarilta tulleiden vaikutteiden johdosta. Syyskuussa 1879 piti englantilainen lordi Radstock herätyssaarnoja Helsingissä 11 päivän ajan. Vuonna 1884 saapui seuraava englantilainen saarnamies Suomeen. Hän oli lakimies R. Radcliffe. Hän saarnasi myös Tampereella 10 päivän ajan mm. Aleksanterin kirkossa. Näissä kokouksissa oli tulkkina ylioppilas Antti Mäkinen, yksi Tampereen seurakunnan alullepanijoista.

Työntekijätiimi

Antti
Antti Hietamäki
Seurakunnanjohtaja, pastori
Antti vastaa seurakunnan johtamisesta yhdessä vanhimmiston kanssa. Antti vastaa jumalanpalveluksista, rukoustoiminnasta, sielunhoidosta ja suhteista yhteistyökumppaneihin.

0400 953 549
antti.hietamaki(ät)svk.fi

Markus
Markus Tuomola
Johtava lapsi- ja nuorisotyöntekijä, pastori
Markus vastaa seurakunnan lapsi-, varhaisnuoriso- ja nuorisotyöstä. Hänen työalueeseen kuuluu Laiffi-nuortenillat ja nuorten aikuisten Pysäkki -toiminta.

045 208 6101
markus.tuomola(ät)svk.fi

Marianne
Marianne Salminen
Musiikkipastori
Marianne vastaa seurakunnan musiikkitoiminnasta. Vastuualueeseen kuuluu jumalanpalvelusmusiikki, lasten musiikkitoiminta ja muusikoiden kouluttaminen. Marianne vastaa yhdessä Markus Tuomolan kanssa myös nuorten aikuisten Pysäkki -toiminnasta.

040 1620 903
marianne.salminen(ät)svk.fi

Anniinan kuva 300x300
Anniina Halonen
Tavoittavan työn pastori
Anniina vastaa XEE-työstä ja seurakunnanistutuksesta.

040 189 9823
anniina.halonen(ät)svk.fi

Laura Hiekkanen kuva NET
Laura Hiekkanen
Lapsityöntekijä
Laura vastaa lapsi- ja varhaisnuorten työmuodoista. Niihin kuuluvat mm. perhekerho, pyhäkoulut ja JunnuLaiffi-illat. Hän antaa myös tukea ja koulutusta lapsityön vapaaehtoisille.

040 651 2451
laura.hiekkanen(ät)svk.fi

Terhi-WEB-new
Terhi Hautala
Toimistotyöntekijä
Terhi hoitaa osa-aikaisesti seurakunnan talouteen, hallintoon ja viestintään liittyviä asioita, kuten tilavarauskirjaa ja seurakunnan kuukausikalenterin taittoa.

0400 277 334 (toimistoaikoina)
tampere(ät)svk.fi

Juha-ja-Elke300
Juha ja Elke Juvonen
Lähetystyöntekijä, pastori
Juha on Elke ovat lähetystyössä Tampereen alueella maahanmuttajien parissa Suomen Vapaakirkon ja WEC Internationalin lähettäminä. He vastaavat mm. jumalanpalvelusten tulkkauksista, kielikuppilasta, ja muusta kansainvälisestä toiminnasta.

je.juvonen(ät)svk.fi

Aila
Aila Åkerlund
Lähiötalo-ohjaaja
Aila toimii Ikurin lähiötalon ohjaajana järjestäen mm. avointa olohuonetta, lasten iltapäiväkerhotoimintaa ja ruoka-jakoa.

0400 514 280
aila.akerlund(ät)svk.fi

Ya-Chen
Ya-Chen Kuikanmäki-Li
pastoriharjoittelija
Ya-Chen vastaa kiinankielisestä työstä seurakunnassamme. Hän opettaa Raamattua kiinaksi ja englanniksi. Tarvittaessa hän tekee myös avioliittotyötä ja auttaa muissa asioissa kiinaksi. Perjantaisin hän vetää kiinankielistä lastentoimintaa, Ilon maata.

044 3777 872
yachen(ät)svk.fi

Vanhimmisto eli hallitus

Takarivi vasemmalta: Tommi Karjalainen, Jorma Terävä (pj.), Marko Erkkilä, Pekka Paunonen, Jyrki Saikkonen.

Eturivi vasemmalta: Suvi Kankkunen, Armi Niittylahti (varajäsen), Nenna Kurki (varajäsen)

Puheenjohtaja: Jorma Terävä, 0400 734 792, jorma.terava(ät)hotmail.com

Lähetystyöntekijät

RokosatNET
Hanna ja Markus Rokosa
Lähetystyöntekijä, Bulgaria
Hanna, Markus ja Lahja Rokosa ovat työyhteydessä Christ Evangelical Church Shalomin kanssa Bulgariassa, Vratsan kaupungissa. He tekevät töitä lastenkodissa, äitien ja lasten turvakodilla, sekä kodittomien suojakodilla yhdessä seurakunnan ja ViaDia Vratsa järjestön kautta, ViaDia Vratsan ompeluprojekti mahdollistaa koulutusta ja ansiomahdollisuuden köyhyydessä eläville.Markus on osa seurakunnan nuorten työn tiimiä. Tärkeintä on viedä ilosanoma joka paikkaan.
HeliNET
Heli Jaakkola
Lähetystyöntekijä, Mallorca
Heli on Mallorcan saarella Espanjassa perustamassa YWAM:n (missionuorten) tukikohtaa. Yhteistyötahot: Suomen Vapaakirkon lähetys ja YWAM Teopolis, sekä paikallinen seurakunta Mallorcalla.

Rukouslähetit ja -kohteet

Aholalat2019
Juhani ja Sari Ahola
Pastori
Toimin OM Euroopan PLANT-seurakuntaistutus tiimissä, joka tukee Euroopassa tapahtuvaa seurakuntaistutustyötä. Tällä hetkellä meillä on yli 100 istutusta eri puolilla Eurooppaa. Pää-alueemme ovat Kaukasus, Balkan, maahanmuuttajat ja sekulaari Eurooppa. Lisätietoja PLANT-työstä löydät sivuilta: www.everyonecanplant.com

juhani.ahola(ät)om.org

KyllikkiNET
Kyllikki Koskela
Israel / Suomi
Kyllikki Koskela palvelee Israelissa toimivan naisten turvakodin Debora kodin johtajana. Debora kotityö auttaa toivonsa ja ihmisarvonsa menettäneitä Israelin naisia. Tuemme heitä heidän eheytymisessään löytää oma paikkansa elämässä ja yhteydessä lapsiinsa. Varustamme heitä kasvamaan uskossa ja Messiaan tuntemisessa.
Sorsamot-2020NET
Hannu ja Hazel Sorsamo
Wycliffe Raamatunkääntäjät
Hannu ja Hazel Sorsamo toimivat raamatunkäännöstyössä. Wycliffe Raamatunkääntäjien toiminnnanjohtajana Hannu luo ja hoitaa monenlaisia yhteistyösuhteita, puhuu ja kirjoittaa, ja toimii kotimaantyön esimiehenä. Olemme mukana raamatunkäännöstyössä, jotta kukaan ei jäisi Jumalan valtakunnan ulkopuolelle kielensä ja kulttuurinsa takia.
ystävyysseurakunta
Puhovan baptistiseurakunta
Kiova, Ukraina
Ystävyysseurakuntamme (Храм спасения Пухова) Kiovassa jo 1990-luvulta alkaen. Puhovan baptistiseurakunta on perustettu Neuvostovallan aikana vuonna 1965. Ystävyyssuhde seurakuntien välille syntyi pastori Usko Piikkilän ja tulkkina toimineen Ester Simosen aloitteesta. Ryhmät seurakunnista ovat vierailleet toistensa luona säännöllisesti, nykyisin kahden vuoden välein. Yhteyshenkilönä on jo vuosia toiminut Hannele Rantanen, jolta saa lisätietoa (0445184856).

Ikurin Lähiötalo

Ikurin Lähiötalon toiminta käynnistyi syksyllä 2015. Tavoitteena on ollut tukea alueaan asukkaita eri tavoin. Tervetuloa toimintaan vapaaehtoiseksi säännöllisesti tai satunnaisesti.

Yhteydenotot 0400-514280, ikurinlahiotalo@gmail.com
Osoitteemme: Virontörmänkatu 13 A (kadun puolella)
Löydän meidät myös Facebookista
Ohjaaja: Aila Åkerlund
 

Viikkotoiminta

MAANANTAI
OLOHUONE klo 10-12  (avoin ryhmä kaikenikäisille)
LEIPÄJAKELU klo 13-16 (avoin kaikille, ilman ennakkoilmoittautumista ja lappuja)
MIX-KERHO klo 13-16 (7-12v. kaikille avoin iltapäväkerho, ei ennakkoilmoittautumista, maksuton, sisältää välipalan)
 
TIISTAI
NAISTEN KESKEN klo 10-12 (maahanmuuttajanaisille ja lapsille: kahvittelua, askartelua, leipomista, suomenkielen opetusta, apua lomakkeiden täytössä yms.)
MIX-KERHO klo 13-16
 
KESKIVIIKKO
LEIPÄJAKELU klo 13-16
MIX-KERHO klo 13-16
 
TORSTAI
PERHEKAHVILA klo 10-12 (avoin sekä perheille ja yksinasuville)
MIX-KERHO klo 13-16
 
PERJANTAI
LEIPÄJAKELU klo 13-16
MIX-KERHO klo 13-16
Lähiötalo

Yhteistyökumppanit

partio
Tampereen Versot ry.
Partiolippukunta
Tampereen Versot -lippukunta (lyhyesti Ta-Ve) on perustettu vuonna 1929. Aluksi pojat ja tytöt toimivat erikseen, mutta nykyisin lippukuntamme on sekalippukunta. Tällä hetkellä lippukuntamme jäsenmäärä on noin 50. Tampereen Versot, kuten monet Verso -lippukunnat tunnistaa vihreästä huivistaan. Lippukuntamme taustayhteisönä toimii Tampereen Vapaakirkkoseurakunta ja partio-ohjelma noudattaa Suomen partiolaiset ry:n ohjeistusta. Partiotoimintamme on vapaaehtoista, avointa kaikille, itsenäistä ja puoluepoliittisesti sitoutumatonta sekä kansainvälistä. Sen tarkoituksena on auttaa nuorta kasvamaan, kehittymään ja elämään tasapainossa Jumalan, lähimmäisten ja luonnon kanssa.

Lippukunnanjohtaja Senja Kallio
kallio.senja(ät)gmail.com

viadia_pirkanmaa300
ViaDia Pirkanmaa ry.
Diakoniajärjestö
ViaDia Pirkanmaa ry. on Pirkanmaalla toimiva vuonna 2013 perustettu kristillinen yhdistys, jonka taustalla ovat Tampereen ja Akaan vapaaseurakunnat. Yhdistyksemme haluaa toimia tiiviisti yhteistyössä alueen seurakuntien kanssa ja osana niiden toimintaa. Toiminnallamme lievennämme aineellista, hengellistä ja henkistä hätää, sekä edistämme päihteetöntä elämäntapaa ja elämänhallintaa. Toimimme yhteistyössä muiden järjestöjen ja seurakuntayhteisöjen, sekä julkisen sektorin kanssa. On tärkeää, että myös yksittäiset uskovat ovat mukana toiminnassa työtä tehden, rukoillen ja muutoin tukien. Yksi käytännön tukimuoto on liittyminen yhdistyksen jäseneksi.

Toiminnanjohtaja Senni Rönkkö
senni.ronkko(ät)viadia.fi