Kirkon tilojen esittely lapsiperheiden näkökulmasta

Kirkon tilojen esittely

Esittely on tehty erityisesti pikkulapsiperheitä ajatellen, mutta toivottavasti siitä on iloa ja hyötyä muillekin kirkkoon saapuville. Tervetuloa mukaan jo aivan pienenkin vauvan kanssa!
Tampereen Vapaakirkkoseurakunta, Puutarhakatu 17

KATUTASO

Katutasossa sijaitsevat mm. pyhäkoululuokat, Keidas-kahvila, monitoimitila, Keidas-kappeli sekä toimistot.

Lastenvaunujen kanssa sisäänkäynti katutason ovesta.

Hissi on eteisaulan vasemmalla puolella olevan oven takana (aulassa opasteet). Perhekerhoon tullessa kuljetaan vaunujen kanssa suoraan valkoisesta ovesta aulakahvioon, josta pääsee pyhäkoulukäytävään kulkemalla viimeisestä ovesta oikealla.
Pyhäkoululuokka

KIRKKOSALIKERROS
(2.KERROS)

Toisessa kerroksessa sijaitsevat kirkkosali, Hildén-sali, Braxen-sali sekä Waismaa-neuvotteluhuone. Toiseen kerrokseen sisäänkäynti kirkon pääovista sekä hissilla katutason aulan kautta.

Kirkkosalikerroksen hissiaula. Lastenvaunut voi jättää jumalanpalveluksen ajaksi aulan ”vaunuparkkiin” (huomioi kulku ruokasaleihin).

Hildén-salin (=kirkkosalikerroksen ruokasali, käynti yllä olevan kuvan vasemmasta reunasta) yksi kulmaus on varusteltu lapsiperheitä ajatellen. Tarjolla on syöttötuoleja ja sittereitä. Lipaston päällä on mikro ja lipastosta löytyy lasten astioita, ruokalappuja sekä yleensä myös pientä naposteltavaa perheen pienimmille, jos esimerkiksi kahvipöydän tarjonnassa ei ole sillä kertaa mitään taaperoille sopivaa.
Tämän kerroksen hoitotaso löytyy inva-wc:stä Hildén-salin ovea vastapäätä. Lähes jokaisessa wc:ssä on potta.

PARVIKERROS

Alle 3-vuotiaiden leikkitilat ja lastenhoitohuone löytyvät ylimmästä kerroksesta, parven takaosasta. Valitettavasti parvelle ei pääse hissillä. Ovi parven rappukäytävään sijaitsee kirkkosalia vastapäätä.

Kirkkosalin parven takaosassa on vierekkäin kaksi leikkihuonetta, joista vanhemmat voivat seurata jumalanpalvelusta pienten lasten kanssa. Vasemmanpuoleinen leikkihuone on vielä erityisemmin hiljaisempi tila, jossa aikuisten toivotaan välttävän keskustelua keskenään.
Leikkitilan vieressä parvikerroksessa on hoitohuone, jossa on nojatuoleja imettämistä varten, mikro ruuan lämmittämiseen, ruokailutila sekä lastenhoito-wc. Jumalanpalvelusten ym. tilaisuuksien aikana tila on lapsiperheiden käytössä.

POHJAKERROS

Kirkon kellarikerroksessa sijaitsevat nuorisotila Holvi sekä Partiokolo ja luova tila. Pohjakerrokseen on kulku sekä katutason eteisen kautta (myös hissillä) että ulkokautta rappujen oikean puolen ramppia pitkin. katso kuvat tästä.