Pyhäkoulut kokoontuvat sunnuntaisin klo 11 jumalanpalveluksen yhteydessä.
Pyhäkouluihin lähdetään kirkkosalista juontajan ohjeiden mukaan. Vanhemmat saattavat lapsensa pyhiksiin ja sieltä pois. Junnuraamikseen varhaisnuoret voivat kulkea itsekseen. Tällä sivulla ajankohtaiset asiat, pyhäkouluryhmien esittely sekä käytännön ohjeita.
Ajankohtaista syksyllä 2024
Pyhäkouluryhmien syyskausi 11.8.-8.12. Pyhäkoulut kokoontuvat myös syyslomaviikolla.
8.9. Pyhäkoulujen tilalla on lastenjuhla kahdessä ikäryhmässä seurakunnan 140v-synttärien kunniaksi. Lue lisää täältä.
3.11. Yhdessä! -jumalanpalvelus. Koko seurakuntaperheen yhteinen ehtoollisjumalanpalvelus, jossa lapset on huomioitu. Tämän jälkeen monipuolisesti toimintapisteitä eri puolilla kirkkoa sekä lapsille että aikuisille ja syötävää (vapaaehtoinen tarjoilumaksu kulujen kattamiseksi ja seurakunnan työhön).
15.12. Seurakunnan joulujuhla. Ei pyhäkouluja, lapset osallistuvat joulujuhlaan.
Pyhäkouluissa on joulutauko. Kevätkausi käynnistyy 5.1.2025
Kokoonnumme kolmessa ikäryhmässä:
Minipyhis 3-5-vuotiaille kokoontuu pyhäkoululuokissa (katutaso).
Pyhiksessä lauletaan, leikitään, askarrellaan ja opitaan Raamatusta pienille sopivalla tavalla. Lapsi voi aloittaa pyhäkoulun täytettyään 3 vuotta. (Alle 3-vuotiaiden leikkihuone: kelaa sivun alareunaan.)
Midipyhis eskareille – 3.luokkalaisille kokoontuu pyhäkoulukerroksen monitoimitilassa ja Akvaario-luokassa (katutaso). Tarvittaessa levittäydymme myös Keidas-kahvilaan. Midipyhiksessä tutustutaan yhdessä Raamattuun ja harjoitellaan jo muistolauseitakin. Tärkeässä osassa laulut, leikit, pelit ja kädentaidot.
Junnuraamis 4.-7.-luokkalaisille kokoontuu nuorisotila Holvissa (kellarikerros).
Junnujen kanssa syvennytään yhdessä Raamattuun ja tottakai myös pelaillaan, leikitään ja kisaillaan yhdessä. Ota oma Raamattu mukaan, jos on. Silloin tällöin raamiksessa on oma ylistyshetki ja toisinaan junnut ovat kirkkosalin ylistyksessä mukana hieman pidempään, tästä tiedotetaan jumalanpalveluksessa ja whatsapp-ryhmissä aina erikseen.
Myös yli 7-luokkalaiset nuoret ovat tervetulleita osallistumaan Junnuraamikseen, jos raamis tuntuu itselle sopivammalta kuin jumalanpalvelukseen osallistuminen.
Käytännön ohjeita:
Kaikki menevät ensiksi kirkkosaliin jumalanpalvelukseen klo 11. Lapset lähtevät pyhäkouluihin juontajan kuulutuksesta yleensä heti ensimmäisen laulun jälkeen, joskus hieman myöhemmin. Vanhemmat saattavat lapsensa pyhiksiin. Junnuraamikseen saa lähteä itsekseen ohjaajien johdolla. Ilmoittautuminen tapahtuu ryhmässä ohjaajille. Nimitarran pyhiksiin voi tehdä mielellään jo kirkkosalin aulassa tai ryhmään saapuessa. Säännöllisiä kävijöitä pyydetään täyttämään osallistujalomake.
Kaikki ryhmät päättyvät jumalanpalveluksen päätyttyä, mutta viimeistään klo 12.30, jolloin lapset pitää hakea. Junnut lähtevät viimeistään 12.30 yhdessä yläkerran aulaan, mutta halutessaan voi lähteä jo aiemmin ja osallistua esim. ehtoolliselle.
Toivomuksemme on, että pyhiksiin ja raamikselle ei oteta ollenkaan puhelimia mukaan. Puhelimen voi myös jättää raamikselle tullessa puhelinparkkiin vähintään opetuksen ajaksi.
Pyhäkoulujen yhteyshenkilönä toimii lapsi-varhaisnuorisotyöntekijä Laura Hiekkanen (040 6512451).
Jokaisella kolmella ikäryhmällä on oma huoltajille suunnattu WhatsApp-ryhmä, jonka kautta tiedotetaan pyhäkoulujen asioista, yllättävistä muutoksista sekä muista ikätasoon sopivista asioista seurakunnassa. Ryhmiin pääsee liittymään palauttamalla lapsen henkilötietolomakkeen.
Aikuinen on aina tervetullut pyhäkouluun lapsensa seuraksi.
Pyhäkoulut toteutetaan pääosin vapaaehtoisvoimin. Pyhisryhmissä on 2-3 aikuista ohjaajaa ryhmää kohden. Junnuraamiksessa on 1-2 aikuista ohjaajaa.
Alle 3-vuotiaille on parvikerroksessa oma leikkitila, josta vanhemmat voivat seurata jumalanpalvelusta. Katso enemmän tietoa leikkihuoneesta ym: