Tervetuloa Pyhäkouluun!

Pyhäkoulut kokoontuvat sunnuntaisin klo 11 jumalanpalveluksen yhteydessä.
HEINÄKUUSSA EI OLE PYHÄKOULUJA!
Pyhäkouluihin lähdetään kirkkosalista juontajan ohjeiden mukaan. Vanhemmat saattavat lapsensa pyhiksiin ja sieltä pois. Junnuraamikseen varhaisnuoret voivat kulkea itsekseen. Tällä sivulla ajankohtaiset asiat, pyhäkouluryhmien esittely sekä käytännön ohjeita.

Ajankohtaista keväällä 2024

Pyhäkoulujen kevätkausi 7.1.-2.6.2024. Pyhäkoulut kokoontuvat myös talvilomaviikolla.

Kesällä 2024 on kaksi kesäpyhistä : 30.6. sekä 4.8. (Yksi ryhmä 3-12-vuotiaille). Heinäkuussa ei ole pyhäkouluja.

Pyhäkouluryhmien syyskausi käynnistyy 11.8.
Kokoonnumme kolmessa ikäryhmässä:

Minipyhis 3-5-vuotiaille kokoontuu pyhäkoululuokissa (katutaso).
Pyhiksessä lauletaan, leikitään, askarrellaan ja opitaan Raamatusta pienille sopivalla tavalla. Lapsi voi aloittaa pyhäkoulun täytettyään 3 vuotta. (Alle 3-vuotiaiden leikkihuone: kelaa sivun alareunaan.)

Midipyhis eskareille – 3.luokkalaisille kokoontuu pyhäkoulukerroksen monitoimitilassa ja Akvaario-luokassa (katutaso). Midipyhiksessä tutustutaan yhdessä Raamattuun ja harjoitellaan jo muistolauseitakin. Tärkeässä osassa laulut, leikit, pelit ja kädentaidot.

Junnuraamis 4.-7.-luokkalaisille kokoontuu nuorisotila Holvissa (kellarikerros).
Junnujen kanssa syvennytään yhdessä Raamattuun ja tottakai myös pelaillaan, leikitään ja kisaillaan yhdessä. Ota oma Raamattu mukaan, jos on. Silloin tällöin raamiksessa on oma ylistyshetki ja toisinaan junnut ovat kirkkosalin ylistyksessä mukana hieman pidempään, tästä tiedotetaan jumalanpalveluksessa ja whatsapp-ryhmissä aina erikseen.
Myös yli 7-luokkalaiset nuoret ovat tervetulleita osallistumaan Junnuraamikseen, jos raamis tuntuu itselle sopivammalta kuin jumalanpalvelukseen osallistuminen.


Käytännön ohjeita:

Kaikki menevät ensiksi kirkkosaliin jumalanpalvelukseen klo 11. Lapset lähtevät pyhäkouluihin juontajan kuulutuksesta yleensä heti ensimmäisen laulun jälkeen, joskus hieman myöhemmin. Vanhemmat saattavat lapsensa pyhiksiin. Junnuraamikseen saa lähteä itsekseen ohjaajien johdolla. Ilmoittautuminen tapahtuu ryhmässä ohjaajille. Nimitarran pyhiksiin voi tehdä mielellään jo kirkkosalin aulassa tai ryhmään saapuessa. Säännöllisiä kävijöitä pyydetään täyttämään osallistujalomake.

Kaikki ryhmät päättyvät jumalanpalveluksen päätyttyä, mutta viimeistään klo 12.30, jolloin lapset pitää hakea. Junnut lähtevät 12.30 yhdessä yläkerran aulaan.

Toivomuksemme on, että pyhiksiin ja raamikselle ei oteta ollenkaan puhelimia mukaan. Puhelimen voi myös jättää raamikselle tullessa puhelinparkkiin vähintään opetuksen ajaksi.

Pyhäkoulujen yhteyshenkilönä toimii lapsi-varhaisnuorisotyöntekijä Laura Hiekkanen (040 6512451).

Jokaisella kolmella ikäryhmällä on oma huoltajille suunnattu WhatsApp-ryhmä, jonka kautta tiedotetaan pyhäkoulujen asioista, yllättävistä muutoksista sekä muista ikätasoon sopivista asioista seurakunnassa. Ryhmiin pääsee liittymään palauttamalla lapsen henkilötietolomakkeen.

Joka ikäryhmälle on saatavilla oma pyhäkoulukirje, jossa kerrotaan kauden kalenteri ja opetusaiheet ja annetaan myös vinkkejä aiheiden käsittelemiseksi kotona. Kirjeitä saa sunnuntaisin kirkkosalin aulasta, vanhempien WhatsApp-ryhmien kautta tai Lauralta erikseen pyydettäessä.

Aikuinen on aina tervetullut pyhäkouluun lapsensa seuraksi.
Pyhäkoulut toteutetaan pääosin vapaaehtoisvoimin. Joka ryhmässä on tavoitteena olla paikalla vähintään kaksi aikuista ohjaajaa.


Alle 3-vuotiaille on parvikerroksessa oma leikkitila, josta vanhemmat voivat seurata jumalanpalvelusta. Katso enemmän tietoa leikkihuoneesta ym:

Minipyhiksen luokka