Tervetuloa Pyhäkouluun!

Ajankohtaista

Pyhäkoulujen syyskausi 13.8.-10.12.2023. Pyhäkoulut kokoontuvat myös syyslomaviikolla.

Pyhäkoulut kokoontuvat sunnuntaisin klo 11 jumalanpalveluksen yhteydessä.
Pyhäkouluihin lähdetään kirkkosalista juontajan ohjeiden mukaan. Vanhemmat saattavat alle 10-vuotiaat lapsensa pyhiksiin ja sieltä pois.
1.10. on Yhdessä! vauvasta vaariin -jumalanpalvelus toimintapisteineen. Ei erikseen pyhäkouluja.


Kokoonnumme normaalisti kolmessa ikäryhmässä:

Minipyhis 3-6-vuotiaille kokoontuu pyhäkoululuokissa (katutaso).
Pyhiksessä lauletaan, leikitään, askarrellaan ja opitaan Raamatusta pienille sopivalla tavalla. Lapsi voi aloittaa pyhäkoulun täytettyään 3 vuotta. (Alle 3-vuotiaiden leikkihuone: kelaa sivun alareunaan.)

Midipyhis 1.-3.-luokkalaisille kokoontuu pyhäkoulukerroksen monitoimitilassa ja pyhäkoululuokassa (katutaso).
Pikkukoululaisten omassa ryhmässä harjoitellaan opetuksen yhteydessä jo itse etsimään ja lukemaan Raamatusta jakeita. Leikkiä, pelejä ja kädentaitoja.

Junnuraamis 4.-7.-luokkalaisille kokoontuu nuorisotila Holvissa (kellarikerros).
Junnujen kanssa syvennytään yhdessä Raamattuun ja tottakai myös pelaillaan, leikitään ja kisaillaan yhdessä. Ota oma Raamattu mukaan, jos on.

Käytännön ohjeita:

Kaikki menevät ensiksi kirkkosaliin jumalanpalvelukseen klo 11. Lapset lähtevät pyhäkouluihin juontajan kuulutuksesta yleensä heti ensimmäisen laulun jälkeen, joskus hieman myöhemmin. Vanhemmat saattavat lapsensa pyhiksiin. Junnuraamikseen saa lähteä ohjaajien johdolla. Ilmoittautuminen tapahtuu ryhmässä ohjaajille. Nimitarran voi tehdä mielellään jo kirkkosalin aulassa tai ryhmään saapuessa. Säännöllisiä kävijöitä pyydetään täyttämään osallistujalomake.

Pyhikset päättyvät jumalanpalveluksen päätyttyä, mutta viimeistään klo 12.30, jolloin lapset pitää hakea. Junnut lähtevät 12.30 yhdessä yläkerran aulaan.

Pyhäkoulujen yhteyshenkilönä toimii Lapsi-varhaisnuorisotyöntekijä Laura Hiekkanen (040 6512451).

Jokaisella kolmella ikäryhmällä on oma huoltajille suunnattu WhatsApp-ryhmä, jonka kautta tiedotetaan pyhäkoulujen asioista, yllättävistä muutoksista sekä muista ikätasoon sopivista asioista seurakunnassa. Ryhmiin pääsee liittymään laittamalla viestiä Lauralle.
Joka ryhmälle on saatavilla oma pyhäkoulukirje, jossa kerrotaan kauden opetusaiheet ja annetaan myös vinkkejä aiheiden käsittelemiseksi kotona. Kirjeitä saa sunnuntaisin kirkkosalin aulasta, vanhempien WhatsApp-ryhmien kautta tai Lauralta erikseen pyydettäessä.

Aikuinen on aina tervetullut pyhäkouluun lapsensa seuraksi.

Alle 3-vuotiaille on parvikerroksessa oma leikkitila, josta vanhemmat voivat seurata jumalanpalvelusta. Katso enemmän tietoa leikkihuoneesta ym: